Energiecoöperatie Brunssum van start

Print
Energiecoöperatie Brunssum van start

In Brunssum is een energiecoöperatie opgericht. Vlnr: Matthijs ten Haaft, Jan Middelveld, Wethouder Math Houben, Rein van der Meer en Jos Offermans. Afbeelding: gemeente Brunssum

Brunssum -

In de gemeente Brunssum is energiecoöperatie Energiek Brunssum gestart.

De leden van Energiek Brunssum ontwikkelen activiteiten en projecten, mede om van Brunssum weer een belangrijke energieleverancier te maken. „Alleen gaat het nu niet om steenkool maar om schone energie. Het is de bedoeling dat iedereen in Brunssum die dat wil, kan profiteren van de activiteiten van de coöperatie”, meldt de gemeente.

Het initiatief voor de coöperatie is ontstaan na informatieavonden die Brunssum en de Milieufederatie organiseerden. Mathijs ten Haaft en Rein van der Meer zijn de formele oprichters van Energiek Brunssum. „We maken ons zorgen om de klimaatverandering en zien energieprijzen stijgen. Nederland, dus ook Brunssum, zal uiteindelijk van het gas af moeten.”

Energiek Brunssum is een onafhankelijke coöperatie die door vrijwilligers draaiende wordt gehouden. Leden kunnen meedenken en beslissen over activiteiten en projecten. Inwoners kunnen er terecht met vragen over bijvoorbeeld het verduurzamen van woningen. Of over hoe energie opgewekt kan worden.

De gemeente Brunssum is partner van de coöperatie. Wethouder Math Houben (PAK, Duurzaamheid) spreekt van een mooi initiatief. „De energietransitie en verduurzaming zijn natuurlijk ook voor Brunssum belangrijk thema’s. Ik vind het belangrijk dat burgers daar intensief bij betrokken zijn. Een coöperatie als Energiek Brunssum gaat mede-inwoners ondersteunen.”

Energiek Brunssum gaat samen met de gemeente een informatiemarkt organiseren over energie besparen en duurzame energie.

Wie lid wil worden van de energiecoöperatie kan zich melden via info@energiekbrunssum.nl of via www.energiekbrunssum.nl