Bestuurder bij fatale stunt Rotterdam blijft nog verdachte

Print
Bestuurder bij fatale stunt Rotterdam blijft nog verdachte

Afbeelding: AD/AS Media

De 18-jarige jongen die achter het stuur zat bij de fatale stunt in het Rotterdamse centrum is weer op vrije voeten. De bestuurder is nog wel verdachte. Het onderzoek naar het ongeluk, waarbij een leeftijdsgenoot om het leven kwam, loopt nog.

Het slachtoffer (18) hing aan de passagierskant uit de auto, toen hij op woensdagmorgen in alle vroegte met zijn hoofd tegen een paal en reclamebord aankwam. Hij overleefde de klap niet. De politie stelt dat de jongen vrijwillig uit de auto hing.

Sporen die door de politie zijn aangegeven op de stoep bij de paal, lijken erop te wijzen dat de auto vlak na de Havenpolikliniek van de rechte lijn afweek en daarna de stoeprand heeft geraakt. Net op die plek staat een lantaarnpaal met een reclamebord.

Op meer dan 200 meter afstand stopte de auto, die alleen schade leek te hebben aan een spiegel. De hulpdiensten probeerden het slachtoffer te redden, ter hoogte van het zebrapad bij de Willemsbrug. Ook werd het medische team met een trauma-arts opgeroepen. Deze hulp mocht niet meer baten. Het slachtoffer overleed ter plekke.

Verhoor

De 18-jarige bestuurder van de auto werd door de politie meegenomen naar het politiebureau en verhoord. Of hij bijvoorbeeld te hard reed, kan de politie nog niet zeggen. Naast de bestuurder en de overleden passagier zat er niemand in de auto.

De schrik over het overlijden van de jongen is groot. ,,We zijn verdrietig, maar weten ook dat Allah hem aan ons heeft gegeven en hem nu weer heeft genomen’’, zegt een bestuurslid van de moskee An-Nasr, de plek waar het dodengebed voor het slachtoffer was.

Een buurtgenote herinnert het slachtoffer, die vaak met haar neefje was, als een ‘altijd vrolijke en lieve jongen’. ,,Heel erg dit’’, zegt zij over het bericht dat zij in het buitenland hoorde.

Ook mensen die het slachtoffer niet hebben gekend, zijn aangedaan door zijn vroege dood. ,,Verschrikkelijk’’, is het woord dat op sociale media het meest wordt gebruikt van mensen die erg meeleven met de familie en vrienden.