Kind komt klem te zitten in hek en raakt zwaargewond

Print

Maastricht AZC Kind ernstig gewond. Video: Track ‘88

Maastricht / Itteren -

Een zesjarig kind is donderdagochtend bijna gestikt geraakt toen het met zijn hoofd vast was komen te zitten in een automatisch hekwerk van het asielzoekerscentrum aan de Parkweg in Maastricht.

Het kind werd losgeknipt door de brandweer en daarna gereanimeerd, omdat het gestopt was met ademen. Vervolgens is het kind met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Het gaat volgens de politie om een kind dat in het azc verblijft. Hoe het vast kwam te zitten is niet bekend. De politie is een onderzoek ingesteld.

De hulpdiensten hebben slachtofferhulp ingeschakeld omdat veel mensen getuige waren van het gebeuren en erg geëmotioneerd raakten.

Hoe het kind met zijn hoofdje klem kon komen te zitten is niet bekend. De politie stelt een onderzoek in.

Een Duitse traumahelikopter kwam ter plaatse om assistentie te verlenen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen