Wegpiraat (23) moet rijbewijs inleveren na levensgevaarlijke capriolen op A73

Print
Wegpiraat (23) moet rijbewijs inleveren na levensgevaarlijke capriolen op A73

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Velden / Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

Een dollemansrit over de A73 bij Horst, waarbij auto’s met hoge snelheid over de vluchtstrook werden ingehaald, heeft een 23-jarige snelheidsmaniak uit Velden zijn rijbewijs gekost.

Politieagenten in een onopvallende surveillancewagen zagen woensdagmiddag hoe de man met hoge snelheid auto’s rechts inhaalde. Daarbij reed hij ook een flink stuk over de vluchtstrook. Vervolgens maakte hij, zonder richting aan te geven, een abrupte stuurbeweging naar de linkerrijstrook, waar hij bleef rijden met te hoge snelheid.

Niet veel later stuurde de auto, opnieuw zonder knipperlicht, rakelings tussen twee andere auto’s door richting de uitvoegstrook van de afrit Horst. Hij moest vol in de remmen om de afrit te kunnen nemen.

Toen de roekeloze automobilist vervolgens stopte bij het rode licht onderaan de afrit, kon de politie een einde maken aan de dollemansrit.

De politie nam het rijbewijs van de man in en maakte proces-verbaal tegen hem op. Ook werd een melding gedaan bij het CBR, omdat er twijfel is over de geestelijke geschiktheid van de man om een auto te besturen.