Filmproject Syrische vluchtelingenfamilie naar Reuver

Print
Filmproject Syrische vluchtelingenfamilie naar Reuver

Portretten van mensen die het Syrische gezin hebben geholpen na hun komst naar Panningen. Afbeelding: Jac Haenraets

Reuver -

Na een tour door de gemeente Peel en Maas komt het film- en fotoproject ‘Thuisland’ rond de Syrische vluchtelingenfamilie Ishheibar naar Reuver.

Het echtpaar Ishheibar begon met zijn zes kinderen in november 2017 een nieuw leven in Panningen, na hun vlucht uit Syrië en vierjarig verblijf in een tentenkamp in Turkije. Filmmaker Ruud Lenssen laat in de documentaire zien hoe de familie voorzichtig probeert haar weg te vinden.

De foto-expositie bij de film portretteert inwoners van Peel en Maas die de familie Ishheibar helpen in hun nieuwe leven. Bij elke foto staan persoonlijke citaten van de geportretteerde. De tentoonstelling is al te bekijken in De Passage in Reuver.

De 45 minuten durende film wordt woensdag 5 juni om 19.00 uur vertoond in bioscoop Luxor. De entree is gratis, reserveren kan via www.luxorreuver.nl. Entreekaartjes zijn af te halen vanaf 29 mei.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen