Nieuwe naam voor Ridderronde Maastricht: de RSM-Wealerronde

Print
Nieuwe naam voor Ridderronde Maastricht: de RSM-Wealerronde

De start vorig jaar, met links Tom Dumoulin. Afbeelding: Harry Heuts

Maastricht / Itteren -

Ridderronde in Maastricht heeft een nieuwe naam: de RSM-Wealerronde. Twee sponsors verbinden voor drie jaar hun naam aan de wielerwedstrijd door het Maastrichtse stadscentrum.

Eerder werden al twee andere wijzigingen bekendgemaakt. Traditioneel was de woensdag, anderhalve week na de finish van de Tour de France de dag waarop de Ridderronde plaatsvond. Het bestuur van de Ridderronde heeft er, in overleg met de KNWU, voor gekozen de ronde twee dagen op te schuiven naar 9 augustus. De 35ste editie is daarmee de eerste op een vrijdag.

Andere route

Ook is de route veranderd: het peloton draait niet meer via de Bredestraat het Onze Lieve Vrouweplein op, omdat daar regelmatig valpartijen plaatsvonden. De renners gaan nu via de Hondstraat en Cortenstraat naar het Bat.

Start en finish zijn sinds vorig jaar op de Kesselskade, ter hoogte van de Rebelle. Vervolgens loopt het parcours via de Hoenderstraat, Markt-Noord, Grote Gracht, Helmstraat, Vrijthof, Bredestraat, Hondstraat, Cortenstraat, Onze Lieve Vrouweplein, Graanmarkt en het Bat.

Er bestaan ook plannen voor een challenge in de ochtend en middag. Op een speciaal parcours kunnen ploegen proberen richttijd van een prof te verbeteren. De challenge is op een parcours buiten Maastricht, met de start op de Mergelweg om via Kanne, de sluis van Ternaaien en de Zonneberg uiteindelijk op de Sint Pietersberg te finishen.