Blaasmuziek

Muzikale ode aan Kerkraadse componist Hardy Mertens

Print
Muzikale ode aan Kerkraadse componist Hardy Mertens

Hardy Mertens. Afbeelding: Luc Lodder

Kerkrade / Eygelshoven / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

Componist Hardy Mertens uit Kerkrade - die meer dan 150 composities schreef - wordt door Harmonieorkest Kerkrade en de Koninklijke Harmonie St. Philomena Kerkrade in het zonnetje gezet met een muzikale ode op 26 maart 2020 in Theater Kerkrade.

De twee Kerkraadse harmonieorkesten willen Mertens eren met deze ode. Mertens verdiende zijn sporen als dirigent en componist bij (symfonische) orkesten over de hele wereld maar is in eigen land relatief onbekend.

Aan het concert in het Theater Kerkrade werkt ook de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen uit België mee. Een samengesteld Kerkraads orkest zal de avond openen met een aantal composities van de componist. De Belgische Gidsen spelen vervolgens onder leiding van kapitein-commandant kapelmeester Yves Segers andere werken van Mertens.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen