‘Prokkel-ontmoetingen’ tijdens Pinkpop voor cliënten Philadelphia

Print
‘Prokkel-ontmoetingen’ tijdens Pinkpop voor cliënten Philadelphia

Afbeelding: Stichting Prokkel

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

Tijdens de twaalfde nationale Prokkelweek, van 3 tot en met 8 juni, ontmoeten duizenden mensen met en zonder verstandelijke beperking elkaar op tal van plaatsen in Nederland. In de regio Parkstad is dat in Landgraaf.

Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking én iemand zonder. Om te laten zien hoe belangrijk en waardevol deze ontmoetingen zijn, is er elk jaar een Prokkelweek. Eén week als voorbeeld en inspiratie voor de rest van het jaar.

Meerdere Pinkpop Prokkels zijn voor 8 juni in voorbereiding. Cliënten van Philadelphia kunnen op de Hofstraat meelopen met vrijwilligers die Pinkpopbezoekers met een beperking begeleiden. Bijvoorbeeld door bezoekers naar de Parking en/of naar de camping te begeleiden.

In de Prokkelweek worden verschillende activiteiten georganiseerd op lokaal, regionaal en landelijk niveau, waarbij inspirerende ontmoetingen centraal staan. Tijdens zogenaamde Prokkelstages lopen in een groot aantal verschillende organisaties en bedrijven en op verschillende afdelingen mensen met een beperking mee. Regelmatig zorgt een Prokkelstage voor een reguliere baan bij een organisatie.