Bedrijfsovername

Vliegtuigspuiter Beek in handen van investeerder Egeria

Print
Vliegtuigspuiter Beek in handen van investeerder Egeria

Personeel van Maas neemt een Airbus onder handen. Afbeelding: Roger Dohmen

Vliegtuigschilder MAAS Aviation, dat een grote locatie heeft bij vliegveld Maastricht Aachen Airport, wordt overgenomen door investeringsmaatschappij Egeria.

De gespecialiseerde vliegtuigspuiter MAAS Aviation heeft meerdere locaties over de hele wereld. Zo wordt er ook gewerkt vanuit Duitsland en de Verenigde Staten. Het bedrijf heeft zo’n driehonderd mensen in dienst. Jaarlijks is het bedrijf verantwoordelijk voor het spuiten van ongeveer vierhonderd vliegtuigen.

Zuid-Limburg

In Maastricht worden vooral vliegtuigen van Airbus gespoten. De ene keer moet er een nieuwe laag over een andere worden aangebracht, de andere keer betreft het een vliegtuig dat linea recta uit de Airbusfabriek in Hamburg komt.

In 2017 opende het bedrijf een nieuwe spuithangar bij het vliegveld in Beek. Daarmee was een investering van zo’n 4,2 miljoen euro gemoeid. Het van oorsprong Ierse bedrijf koos eind jaren tachtig voor deze locatie omdat het centraal in West-Europa ligt.

Vliegtuigspuiter Beek in handen van investeerder Egeria
In Beek wordt een Airbus geschilderd. Foto: Roger Dohmen

Egeria

Hoeveel geld investeringsmaatschappij Egeria, ooit mede opgericht door de C&A-familie Brenninkmeijer, heeft moeten betalen voor het meerderheidsbelang in MAAS Aviation is niet bekendgemaakt. „De investering door Egeria geeft het management de financiële armslag en ondersteuning om de geplande groei te realiseren en in te spelen op de toenemende vraag naar het schilderen van vliegtuigen door de mondiale groei in de luchtvaartsector”, schrijft het bedrijf in een verklaring over de deal. De oprichter en grootaandeelhouder van het bedrijf, Darragh Hall neemt na bijna veertig jaar afscheid van het bedrijf.

De naam MAAS Aviation is afgeleid van Maastricht Aviation Aircraft Services en verwijst naar de gelijknamige rivier.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen