Diamanten echtpaar Haan uit Landgraaf

Print
Diamanten echtpaar Haan uit Landgraaf

De twee wethouders Christian Wilbach (links) en Freed Janssen hebben de felicitaties namens de gemeente Landgraaf overgebracht. Afbeelding: privé

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

De wethouders Christian Wilbach en Freed Janssen van de gemeente Landgraaf hebben het echtpaar Jacques en Kitty Haan-Rinkens gefeliciteerd met het 60-jarig wettelijk huwelijk. In 2020 is het kerkelijk jubileum.

Jacques werd op 15 december 1937 in Schaesberg geboren. Hij heeft daar 17 jaar op Staatsmijn Wilhelmina gewerkt. Begon als sleper en was uiteindelijk houwer. Vervolgens was hij 24 jaar administratief medewerker bij Fonds Sociale Instelling. Op 55-jarige leeftijd ging hij met de VUT. Zijn hobby’s en bezigheden waren en zijn tennis, hij is bestuurslid bij RKONS (en erelid bij SV Schaesberg), 60 jaar actief vakbond, stamboomonderzoeker bij OCGL en hij houdt van fietsen en ‘computeren’.

Kitty werd geboren op 5 april 1940 in Eygelshoven. Zij heeft op de LTS in Landgraaf gewerkt en kon net als Jacques ‘op tijd met pensioen gaan’. Haar grote passie was dansen.

Het diamanten echtpaar, dat elkaar leerde kennen tijdens een feestavond in het toenmalige café Ketelaars in Nieuwenhagen, heeft een dochter.