Verdachten van explosie bij flat Weert worden voorgeleid

Print
Verdachten van explosie bij flat Weert worden voorgeleid

De politie kreeg maandag rond middernacht een melding over luide knallen in de Biemansstraat. Afbeelding: WeertdeGekste

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

De 31-jarige man uit Nijmegen en de 27-jarige vrouw uit Weert die dinsdag zijn opgepakt na een explosie bij een appartement in de Biemansstraat in Weert, worden vrijdag voorgeleid.

De politie zag de verdachten nog net de straat uit rijden toen ze vanwege een luide knal maandag rond middernacht waren gealarmeerd. Het tweetal kon even later worden aangehouden en is door de politie verhoord.

Motief

Het onderzoek naar hun motief loopt nog, vrijdag beslist de rechter-commissaris of ze nog langer mogen worden vastgehouden. Bij de explosie, waarschijnlijk veroorzaakt door zwaar vuurwerk, zijn geen gewonden gevallen. Wel raakten een raam en de gevel van het appartement beschadigd.

Lees ook: Twee verdachten opgepakt voor gooien explosief in Weert

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen