102-jarige vrouw verdacht van moord op buurvrouw (92) in Frans tehuis

Print
102-jarige vrouw verdacht van moord op buurvrouw (92) in Frans tehuis

Foto ter illustratie. Afbeelding: Thinkstock

Een bewoonster (102) van een Frans bejaardentehuis wordt verdacht van de moord op haar 92-jarige buurvrouw.

Het slachtoffer werd zaterdagavond levenloos gevonden op haar kamer en is om het leven gekomen door wurging en klappen op haar hoofd.

Het bejaardentehuis in het Noord-Franse Chézy-sur-Marne werd zaterdagavond opgeschrikt door de dood van de 92-jarige bewoonster. Ze werd gevonden in haar bed met een opgezwollen en beurs gezicht, meldt de BBC. Forensisch onderzoek wees uit dat de vrouw om het leven was gekomen door wurging en klappen op haar hoofd.

Vreemd gedrag

De 102-jarige buurvrouw van het slachtoffer gedroeg zich op het moment dat de overleden bewoonster werd gevonden bijzonder verward en gejaagd. Ze zou één van de verzorgers verteld hebben dat ze iemand had vermoord. De vrouw werd vanwege haar verwarde toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Vervolgens werd ze opgenomen in een psychiatrische instelling, waar ze momenteel nog steeds verblijft.

De politie doet nog onderzoek naar de gewelddadige dood van de 92-jarige vrouw. Ook worden er tests gedaan om te zien of de verdachte 102-jarige vrouw toerekeningsvatbaar is.