Moeder en gehandicapte dochters (18) dood en uitgehongerd gevonden in appartement Wenen

Print
Moeder en gehandicapte dochters (18) dood en uitgehongerd gevonden in appartement Wenen

De Oostenrijkse politie. Afbeelding: Shutterstock

In een appartement in Wenen zijn deze week de lichamen van een moeder (45) en haar gehandicapte tweelingdochters (18) gevonden.

De drie vrouwen zijn door honger om het leven gekomen. Ze lagen waarschijnlijk als sinds eind maart dood in de woning.

De 45-jarige moeder, oorspronkelijk afkomstig uit Servië, werd dinsdag door de politie levenloos aangetroffen in de hal van het appartement in de wijk Floridsdorf. Een paar meter verderop in de woonkamer lagen haar twee dode dochters; een tweeling van 18. Een geweldsmisdrijf werd door de politie meteen uitgesloten, maar vanwege de staat van de lichamen werd al wel snel een eventuele hongerdood of vergiftiging vermoed. Autopsie op de drie vrouwen heeft uiteindelijk uitgewezen dat ‘overlijden door uithongering’ inderdaad de doodsoorzaak is geweest, zo meldt een woordvoerder van de politie in Wenen.

Over het gezin is weinig bekend, behalve dat ze eerder in beeld zijn geweest bij jeugdzorg. De vrouw kampte met psychische problemen en de twee dochters hadden allebei een geestelijke beperking. De afgelopen jaren verbleven zij enkele maanden met zijn drieën in een zogeheten ‘blijf-van-mijn-lijf-huis’, omdat ze werden lastiggevallen door hun vader.

Verwaarlozing

Toen de moeder van de man scheidde en rust terugkeerde, is de moeder samen met haar dochters naar het appartement vertrokken. Eenmaal daar is jeugdzorg nog een keer bij de toen nog minderjarige meisjes langs geweest. Er waren toen wel signalen van verwaarlozing, maar deze waren volgens Oostenrijkse media niet zó erg dat er direct maatregelen genomen moesten worden. Volgens buurtbewoners kwam het gezin nooit buiten, maar kwam er wel altijd veel geluid en geschreeuw uit de woning.

De zaak kwam aan het licht toen een ongerust familielid deze week de politie benaderde omdat er al lange tijd niks meer van het gezin was vernomen. De politie heeft uiteindelijk met hulp van de brandweer de deur van het appartement opengebroken. Daar werden de drie lichamen uiteindelijk aangetroffen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen