Rechter: Leudal trok vergunning huisvesting 375 arbeidsmigranten in Haelen terecht in

Print
Rechter: Leudal trok vergunning huisvesting 375 arbeidsmigranten in Haelen terecht in

Landgoed Leudal aan de Roggelseweg in Haelen. Afbeelding: Landgoed Leudal

Haelen -

De gemeente Leudal heeft terecht een van rechtswege verleende vergunning ingetrokken die zag op de huisvesting van 375 arbeidsmigranten op Landgoed Leudal in Haelen. Dat oordeelt de bestuursrechter in Roermond.

Landgoed Leudal stapte naar de rechter omdat de gemeente Leudal een vergunning voor de huisvesting van 375 arbeidsmigranten introk. De gemeente Leudal had die eerder moeten verlenen omdat ze een brief van Landgoed Leudal niet als vergunningaanvraag had geïnterpreteerd terwijl dit wel had gemoeten. Daardoor werd er niet op tijd over de vergunning beslist en moest die automatisch worden verleend.

Bezwaar

Toen de alsnog verleende vergunning ter inzage werd gelegd, kwam er een bezwaar van een omwonende. Dat bezwaar werd door de gemeente gegrond verklaard en de vergunning ging weer van tafel. Daarop stapte Landgoed Leudal naar de rechter. De rechter oordeelt nu dat het intrekken van de vergunning terecht is gebeurd. Het aantal van 375 kwam namelijk niet overeen met een inmiddels vastgesteld bestemmingsplan waar het maximale aantal op 300 was vastgesteld. Volgens de rechter mocht de gemeente uitgaan van het aantal in het inmiddels vastgestelde plan.

Beroep

Gilles van de Wouw, die Landgoed Leudal juridisch bijstaat, zegt in een reactie in hoger beroep te gaan tegen de beslissing. „In onze ogen deugt de onderbouwing van het bestemmingsplan waaraan de vergunning getoetst wordt niet. Over dat gewijzigde bestemmingsplan loopt nog een aparte juridische procedure. Dat laat echter onverlet dat we nog steeds hopen er op een andere manier met de gemeente uit te komen.”

De gemeente Leudal laat via een woordvoerder weten tevreden te zijn met de uitspraak. „Ook bij ons is nog steeds de intentie aanwezig om tot een goede oplossing te komen.”