Nieuwe Nederweerter band laat vroegere tijden herleven

Print
Nieuwe Nederweerter band laat vroegere tijden herleven

Oude rotten in het vak: Millroad Afbeelding: Saskia Verdonschot

Nederweert / Ospel / Leveroy / Nederweert Eind / Ospeldijk -

De nieuwe vijfkoppige band Millroad staat voor het eerst, na ruim een jaar repeteren, op de planken. Tijdens Battle of the Bands in Nederweert bij De Kleine Winst op zaterdag 1 juni, laat deze band het publiek kennismaken met hits uit de jaren ‘70 en ‘80. Samen hebben ze bijna 200 jaar aan podiumervaring.

Hub Verdonschot, bassist bij de sixties-revivalband Steady State en Peter Verdonschot, zanger/gitarist bij onder andere de country-rock/pop band Hiccups, smeedden eind 2017 een plan. Peter, met bijna 43 jaar de jongste van het stel, vertelt: ,,We zijn allebei liefhebbers van de rock- en countryrock-sound van de jaren ‘70 en ‘80. Muziek van Eagles, Doobie Brothers, The Allman Brothers, The Rolling Stones en CCR. En daar wilden we iets mee doen. We plaatsten een advertentie op muzikantenbank.nl waarin we onze muziekkeuze vermeldden en dat we op zoek waren naar gevorderde muzikanten. Daarop meldde zich Karel Mahuwallan uit Maasbracht, voormalig gitarist/zanger bij Fresh uit Geleen.”

Helmonder Cees Verouden reageerde als zanger/gitarist. Hij was actief bij de bands Left Over en The Hunting Strings. Cees: ,,Met mijn voorliefde voor classic rock kon ik niet anders dan reageren op de oproep.” Om de band compleet te maken, belde Peter nog een oude bekende: Thijs Donders uit Weert, drummer bij de Noord-/Midden-Limburgse band Crest.

Vorig jaar

In januari 2018 kwamen ze voor het eerst bij elkaar. Het klikte tussen de vijf door de wol geverfde muzikanten. De eerste repetitie volgde in maart 2018 in een ruimte aan de Molenweg in Nederweert. Hub: ,,Aan deze repetitieruimte dankt de band zijn naam: Millroad. Een jaar later hebben we een breed repertoire voor bijna een avondvullend programma klaar.”

De muzikanten staan er allemaal relaxed in. Op de vraag wat ze voor ogen hebben met Millroad: ,,Niets moet en het is gezellig,” laat Cees weten. Repetities vinden plaats op maandagavond, als het iedereen uitkomt. “Iedereen oefent zijn eigen partijen in en dan wordt er gas gegeven. Als we zo’n 5 à 6 optredens per jaar kunnen doen, zijn wij helemaal content,” aldus Hub.

Een advertentie waarin Battle of the Bands op zoek was naar deelnemers, trok de aandacht. De band besloot zich op te geven. Als laatste band van de avond – om 24.00 uur – bestijgen de vijf heren het podium bij De Kleine Winst. De tijd van de vetkuiven hebben ze achter zich liggen. Maar om achter de geraniums te gaan zitten is het nog veel te vroeg. Voor de primeur op 1 juni worden de gitaren nog eens extra opgepoetst en gestemd, de kelen gesmeerd en de drums opgespannen. En dan gas erop.