Grote Zuid-Limburgse kinderopvang- en welzijnsorganisaties willen fuseren

Print
Grote Zuid-Limburgse kinderopvang- en welzijnsorganisaties willen fuseren

Foto ter illustratie. Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Urmond / Elsloo / Berg / Maasband / Stein / Veldschuur / Catsop / Meers / Meerssen -

De Zuid-Limburgse kinderopvangorganisatie MIK en de PIW-groep willen op korte termijn fuseren. Daarmee ontstaat een nieuwe instelling op het gebied van kinderopvang en sociaal werk met zo’n achthonderd medewerkers en een omzet van circa 43 miljoen euro, die actief is in elf gemeenten.

Door de samensmelting ontstaat de grootste kinderopvangorganisatie van Zuid-Limburg, waarbij op 89 locaties meer dan vijfduizend kinderen een opvangplek wordt geboden. Dat blijkt uit een advertentie, waarin gezocht wordt naar twee leden voor de raad van toezicht voor de nieuwe organisatie.

Programma’s

„Het doel van de fusie is om de dienstverlening te versterken en nog beter te kunnen samenwerken met onze stakeholders: namelijk de scholen en gemeentes. Daarnaast gaan we innovatieve programma’s opzetten”, meldt MIK aan direct betrokkenen.

„Als eerste stap gaan we voor de gefuseerde organisatie een nieuwe stichting oprichten”, staat in de korte mededeling. „De werving en selectie van een nieuwe bestuurder en leden voor de raad van toezicht gaat nu van start. De medezeggenschapsorganen (klantenberaad, Centrale Ouder Commissie) worden uiteraard hierbij betrokken.”

Dienstverlening

De dienstverlening op de diverse kinderopvanglocaties van MIK en Spelenderwijs (van de PIW-Groep) blijft voorlopig zoals die is, zo is medegedeeld. Een woordvoerder van PIW laat weten niet te kunnen zeggen wanneer de fusie haar beslag moet krijgen.

MIK-PIW Groep gaat zich behalve op buitenschoolse opvang ook richten op de ontwikkeling van jongeren tot 23 jaar en staat ouders bij in de opvoeding van kinderen.

Voorzitter

De nieuwe organisatie krijgt een raad van toezicht (rvt) met zes leden. Twee van MIK, twee van PIW-Groep en twee nieuwe leden. Bert Schroën, de huidige voorzitter van de rvt van MIK wordt de voorzitter van de nieuwe rvt. In 2021 wordt het aantal rvt-leden teruggebracht naar vijf.

Onder de PIW Groep vallen behalve de kinderopvangorganisatie Spelenderwijs onder meer ook het Centrum voor Jeugd en Gezin Westelijke Mijnstreek en stichting Stichting Ecsplore, die zich richt op een gezonde, actieve leefstijl voor jongeren. Daarnaast maakt welzijnsorganisatie Partners in Welzijn deel uit van de PIW-Groep.

MIK heeft zijn ‘roots’ in Maastricht waar uit onder meer de vroegere Crèche Juliana in 1990 stichting KiM ontstond, die zich in 2000 omvormde tot MIK.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen