Parijs wil 700 ton staal van André Rieu niet

Print
Parijs wil 700 ton staal van André Rieu niet

André Rieu. Afbeelding: André Rieu/Twitter

Maastricht / Itteren -

Parijs lijkt af te zien van de hulp van André Rieu na de verwoestende brand in de Notre-Dame. De Maastrichtse violist bood 700 ton staal aan voor de wederopbouw van de wereldberoemde kathedraal, maar daarvan maken de Fransen geen gebruik.

Franse media melden dat een groot steigerbouwbedrijf ook staal heeft aangeboden. Rieu, die diep geschokt was na de dramatische beelden van de brand, heeft na zijn aanbod niets van de Franse autoriteiten ondernomen. Het staal werd eerder gebruikt voor het decor van Slot Schönbrunn bij Wenen.

Lees ook: Muren Notre-Dame dreigen bij storm in te storten

De violist maakte de afgelopen jaren een wereldtournee met deze replica op ware grootte van het Weense kasteel. Het is een van de grootste decors die ooit voor een reizende show is gemaakt: 125 meter breed, 30 meter diep en 35 meter hoog.

Binnenkort start André Rieu met zijn concertreeks op het Vrijthof. Nu de stalen pijpen en buizen niet voor het herstel van de Notre-Dame worden benut, zullen ze deels voor het podium in Maastricht worden gebruikt.

Lees ook: Limburgs plan voor herstel verwoeste Notre-Dame in Parijs

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen