Ondernemersgroep die Roda JC saneerde is ontmanteld

Print
Ondernemersgroep die Roda JC saneerde is ontmanteld

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Kerkrade / Eygelshoven -

De G7, de groep zakenlieden die het afgelopen jaar Roda JC heeft gesaneerd, is ontmanteld.

Voor het ondernemerscollectief is geen rol meer weggelegd, zo melden meerdere bronnen.

De belangrijkste reden voor het uiteenvallen van de groep, officieel de Stichting Samen Roda JC, is het afketsen van de deal met investeerder Mikhail Ponomarev. De Russische zakenman was een tijd in beeld om Roda over te nemen, maar tot een definitieve overeenkomst kwam het niet.

Uerdingen

De voornaamste oorzaak zou zijn dat Ponomarev, die al eigenaar is van het Duitse KFC Uerdingen, in Nederland geen tweede club mag hebben. De oplossing die daarvoor in zicht was, bleek niet haalbaar. Ook zouden de onderhandelingen hebben geleden onder het feit dat de naam van Ponomarev op straat kwam te liggen.

Schrouff en zijn rechterhand Huub Mullenders zijn nu zelf nog in gesprek met ten minste drie andere partijen. Als daar binnen een paar dagen geen akkoord mee wordt bereikt, zal op de aandeelhoudersvergadering van aankomende dinsdag worden besloten het faillissement aan te vragen.

Lees ook: Roda vraagt faillissement aan als er voor dinsdag geen deal is

Aandelenbeheer

De G7 ontstond afgelopen zomer toen Roda op het punt stond surseance van betaling aan te vragen. Gedurende een klein jaar beheerde de groep de aandelen van Schrouff, om ondertussen Roda JC te saneren. Ook staat de G7 garant voor een deel van het tekort van dit seizoen, een bedrag van ongeveer zes ton.

De laatste maanden ontstonden er volgens ingewijden diverse meningsverschillen binnen het gezelschap, waardoor er van een hechte eenheid geen sprake meer was. Dat de G7 uiteen is gevallen, wil overigens niet zeggen dat iedereen nu stilzit. Diverse ondernemers doen individueel nog hun best een oplossing te vinden voor de financiële problemen van Roda.