Doelman Lions weg: ‘Gebrek aan waardering’

Print
Doelman Lions weg: ‘Gebrek aan waardering’

Rudi Schenk. Afbeelding: Ermind Armino

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Rudi Schenk speelt volgend seizoen voor HC Visé. De keeper van OCI-Lions beperkt daarmee zijn terugkeer op het oude nest tot slechts één seizoen.

Het teleurstellende seizoen is nog maar net achter de rug of de handbalformatie krijgt een volgende dreun te verwerken. De keeper uit Sittard was afgelopen jaargang één van de weinig lichtpuntjes bij de club uit Sittard-Geleen. Hij werd zelfs genomineerd als beste keeper van de BENE-League.

Perspectief

Het vertrek naar een directe concurrent in de BENE-League doet veel wenkbrauwen fronsen, beseft ook Schenk. Het is een publiek geheim dat Visé buitensporige vergoedingen betaalt voor spelers. Maar dat was niet de reden voor zijn vertrek, stelt de sluitpost. „Ik heb aan de gesprekken met Lions geen goed gevoel overgehouden. Dat was voor mij de reden om te zeggen: ik stop. Toen kwam Visé in beeld en heb ik een keuze gemaakt. Vooral op basis van gevoel en perspectief. Dat is voor mij het belangrijkst. Ik wil nog niet afbouwen, maar juist voor het allerhoogste gaan. Bovendien is Visé voor mij na Lions het dichtst bij huis. Ze hopen met mij en nog een andere aanwinst volgend jaar de BENE-League te kunnen winnen.”

Waardering

Schenk wil niet al te diep ingaan op de stukgelopen gesprekken in Sittard-Geleen. „Toen ik hier aan het begin van afgelopen seizoen terugkwam, was het zeker niet mijn insteek om na een jaar weer te vertrekken. Vanuit mijn visie was er een verschil in waardering. Er is een scheve lijn ontstaan en daar heb ik mij aan gestoord. Ik accepteer dingen vrij gemakkelijk, maar het is wel sport op het hoogste niveau. Dan moet je ook durven conclusies te trekken.”

Twijfel

De 31-jarige keeper was voor zijn terugkeer ook al jaren actief in België. Hij speelde lange tijd voor Tongeren, dat hem als jongeling overnam van Lions. Schenk is na Ivar Stavast, Kai Feldmann en Jeroen Roefs de vierde speler die vertrekt bij Lions. Enkele andere spelers twijfelen nog over een langer verblijf bij de drievoudig landskampioen. Topschutter Joao Ramos, ook begeerd door Visé, heeft besloten om bij te tekenen voor twee seizoenen.

Niet fair

Bestuurslid Evert Hoiting betreurt het vertrek van Schenk. „Sportief is het zeker een aderlating, maar we gaan geen nieuwe spelers halen.” Schenks kritiek over een gebrek aan waardering vindt Hoiting niet terecht. „In elke ploeg zijn er verschillen, ook in honorering. Het probleem is dat er al die jaren nooit moeilijk over is gedaan. Pas nu de resultaten tegenvallen, wordt er geklaagd. Dat vind ik niet fair. ”

Lees ook: Handbalkeeper Rudi Schenk vertrekt naar Visé

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen