Zeven Limburgse handballers in selectie Oranje voor plaatsing EK

Print
Zeven Limburgse handballers in selectie Oranje voor plaatsing EK

Luc Steins. Afbeelding: Stefan Koopmans

Handbalbondscoach Erlingur Richardsson heeft zestien spelers, onder wie zeven Limburgers, opgenomen in de selectie voor de beslissende EK-kwalificatiewedstrijden tegen Estland en Letland.

De Limburgse inbreng bestaat uit: Jasper Adams, Evert Kooijman, Toon Leenders, Alec Smit, Kay Smits, Ivo Steins en Luc Steins.

Het Nederlands team probeert zich te kwalificeren voor het EK 2020. Nederland won al van Estland, maar verloor van Letland. Op donderdag 13 juni is de uitwedstrijd in Estland, drie dagen later is in Almere de wedstrijd tegen Letland.

Doorslag

Als Slovenië op 12 juni van Letland wint en Nederland een zege boekt in Estland, dan zal de thuiswedstrijd tegen Letland op 16 juni de doorslag geven. Nederland moet dan met vijf doelpunten verschil winnen van de Letten om zich voor het eerst in de geschiedenis te plaatsen voor het EK. Winnen met een marge van vier is ook goed als Oranje minimaal dertig keer scoort. De vier beste nummers drie uit de acht kwalificatiegroepen kwalificeren zich eveneens voor het EK.