Open dag

Kijkje achter de schermen bij de brandweer

Print
Kijkje achter de schermen bij de brandweer

De brandweer in Mook en Middelaar houdt open huis.

Molenhoek / Mook / Middelaar / Plasmolen -

Op de brandweerkazerne in Mook staan op zondag 2 juni de deuren open voor het publiek. Het brandweerkorps uit Mook en Middelaar bestaat 65 jaar. Dat heuglijke feit en het wekken van de belangstelling zijn de aanleiding voor de open dag.

Op de open dag zijn ook hulpdiensten zoals de politie en de ambulance aanwezig. Daarnaast is de gemeente vertegenwoordigd, die een belangrijke rol vervult bij rampen en calamiteiten. Brandweerlieden van de korpsen uit Malden, Groesbeek, Gennep en Bergen zijn eveneens present.

De open dag is er voor iedereen. Er zijn attracties en activiteiten voor de kinderen. Volwassenen kunnen kennismaken met het werk van de hulpdiensten. Er zijn diverse stands van het AED-team (vrijwilligers die binnen zeer korte tijd in actie komen bij een hartstilstand) en van de officier van dienst bevolking (bevolkingszorg bij rampen). Uiteraard kunnen belangstellenden zich aanmelden voor de brandweer. Het is ook mogelijk om daarvoor een andere keer een kijkje te komen nemen achter de schermen om een betere indruk te krijgen van het werk. De brandweer kan nog steeds nieuwe brandweermannen en -vrouwen een plek bieden. Het is zinvol, boeiend en soms ook best spannend werk in een leuk team.

65 jaar

Tegelijkertijd is er bij de open dag aandacht voor 65 jaar brandweer in Mook en Middelaar. Er is een stand met oude foto’s en oud-leden van de brandweer zijn eveneens uitgenodigd. In die 65 jaar is er veel veranderd, ook waar het gaat om de brandweer. De brandweer is sterk gemoderniseerd en maakt gebruik van nieuwe technieken. Dat is zichtbaar aan het materieel, maar ook merkbaar waar het gaat om de kennis en de expertise van onze brandweermensen. Hoewel de brandweer bestaat uit vrijwilligers (mannen en vrouwen), zijn dit goed opgeleide mensen die wekelijks met elkaar oefenen.

Waar in het verleden brandweermensen in dienst waren bij de gemeente zelf, is dit sinds 2010 veranderd met de komst van de Wet op de Veiligheidsregio’s. De brandweer in de regio Noord-Limburg, waarin ook de gemeente Mook en Middelaar is ingedeeld, valt onder het bestuur van de Veiligheidsregio Limburg-Noord (VRLN).

De open dag op 2 juni duurt van 10.00 tot 16.00 uur in de brandweerkazerne aan de Veldweg 3 in Mook.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen