Verkiezingen

Jeroen Lenaers (CDA) tevreden met vier zetels

Print
Jeroen Lenaers (CDA) tevreden met vier zetels

Jeroen Lenaers Afbeelding: De Limburger

Stramproy / Sittard -

Zoals het er nu naar uitziet verliest het CDA één zetel in het Europees Parlement.

De partij gaat van vijf naar vier zetels. De PvdA wordt met vijf zetels de grootste partij. Jeroen Lenaers uit Stramproy, tweede op de lijst van het CDA, is heel tevreden. ,,Vijf jaar geleden hadden we die vijfde zetel te danken aan een lijstverbinding. Nu hebben we dus eigenlijk onze vier zetels behouden. We hebben het zelfs beter gedaan dan in de peilen was voorspeld.”

Samenwerken voor toekomst

Dat de PvdA de grootste partij is geworden verbaast hem niet. ,,Ze hebben flink campagne gevoerd met hun Spitzenkandidaat Frans Timmermans. Dat heeft gewerkt en daarvoor zijn ze beloond.” Hij zegt het fijn om te zien dat de partijen die willen samenwerken voor de toekomst van Europa het zo goed hebben gedaan.

Hoewel de uitslag zondagavond pas definitief is, gaat Lenaers ervan uit dat hij nog vijf jaar in het Europees Parlement zal zitten en zijn werk kan voortzetten. De CDA’er heeft zich de afgelopen jaren beziggehouden met werkgelegenheid en sociale zaken.

Lees ook: PvdA grootste partij bij exitpoll Europese verkiezingen

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen