Zwaardvechten met Game of Thrones-acteur op middeleeuws spektakel Mavo Roermond

Print
Zwaardvechten met Game of Thrones-acteur op middeleeuws spektakel Mavo Roermond

De middeleeuwen herleven op sportpark De Wijher. Afbeelding: Mavo Roermond

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Herten / Ool / Asselt / Boukoul / Einde -

Mavo Roermond sluit de jaarlijkse projectweek vrijdag 24 mei af met een middeleeuws spektakel op sportpark De Wijher in Maasniel. De leerlingen krijgen onder meer een lesje zwaardvechten van Game of Thrones-acteur Mishaël Abia Lopes Cardozo.

„De projectweek op Mavo Roermond wordt sinds 2006-2007 gehouden. Het betreft een samenwerking van een elftal vakken. De week is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een spektakel van formaat waarbij ook groepen van andere scholen worden uitgenodigd”, vertelt Anneloes de Jong van de onderwijsinstelling.

De projectweek duurt vijf dagen en wordt vrijdag 24 mei feestelijk afgesloten met een dag vol activiteiten die in het teken staan van de middeleeuwen. In de ochtenduren zijn er workshops dans, muziek en verhalen vertellen door muziekgroep Datura in het schoolgebouw aan de Jagerstraat.

Tijdens het middagprogramma krijgen de leerlingen een demonstratie en uitleg over middeleeuwse kleding, wapens en het gebruik ervan. Tevens worden er middeleeuwse spelen gespeeld, zoals het afschieten van een katapult en ringsteken. Een smid leert de leerlingen de beginselen van middeleeuwse smeedtechnieken. Re-enactmentgroep Rin en de Maes verzorgt eveneens een optreden.

Veel ogen zullen gericht zijn op Mishaël Abia Lopes Cardozo, de imposant ogende acteur die bekend werd van de film Rebellion en gastrollen speelde in Game of Thrones. Hij zal de leerlingen de beginselen van het middeleeuws zwaardvechten leren.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee