Nog paar dagen spanning voor PVV, SP en 50PLUS

Print
Nog paar dagen spanning voor PVV, SP en 50PLUS

PVV-leider Geert Wilders brengt zijn stem uit voor de Europese verkiezingen. Afbeelding: ANP

Het gaat erom spannen of de PVV en de SP in het Europees Parlement blijven vertegenwoordigd. Ook 50PLUS, dat volgens de exitpoll van Ipsos 1 zetel kreeg, verkeert nog een paar dagen in spanning.

Dat blijkt volgens Maurice de Hond uit tellingen in bijna 750 stembureaus in het hele land. Het weblog GeenStijl had mensen gevraagd aanwezig te zijn op het moment dat de stemmen geteld werden. Op basis van de resultaten kwam het weblog samen met Maurice de Hond tot een voorlopige prognose. De Partij voor de Dieren zou volgens hem 1 zetel krijgen, de exitpoll van Ipsos repte nog van 0 zetels.

Grote winnaar

Grote winnaar van de verkiezingen lijkt de PvdA te worden. De partij van lijsttrekker Frans Timmermans kan volgens De Hond rekenen op 6 zetels. VVD en CDA staan op 4 zetels, FvD en Groen Links op 3, D66 en ChristenUnie/SGP op 2 zetels. GeenStijl telde ook bij de vorige Europese verkiezingen. Het CDA kreeg toen een zetel meer dan de stemmentellers hadden voorspeld, D66 een zetel minder.

In de nacht van zondag op maandag zullen de uitslagen van de Europese verkiezingen bekend worden gemaakt.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen