Drievoudig moordverdachte Thijs H. blijft vastzitten

Print
Drievoudig moordverdachte Thijs H. blijft vastzitten
Brunssum / Heerlen / Hoensbroek -

De van drie moorden verdachte Thijs H. blijft voorlopig achter de tralies zitten. De rechtbank verlengde zijn voorarrest vrijdag met negentig dagen.

Volgens de rechter is er voldoende bewijs voor de verdenking van betrokkenheid bij de dood van drie hondenuitlaters. Ook bestaat er een vluchtrisico en is er volgens de raadkamer kans op herhaling als H. vrijgelaten wordt.

Ook blijft hij in belang van het onderzoek in beperkingen voor de maximale duur van veertien dagen. Dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

Het onderzoek naar de drie moorden is nog in volle gang.

Lees ook: Hoe wilsvrij en toerekeningsvatbaar was Thijs H.?

De 27-jarige Thijs H. wordt verdacht van het ombrengen van een 68-jarige man een 63-jarige vrouw op de Brunssummerheide op 7 mei en een 56-jarige vrouw in de Scheveningse Bosjes in Den Haag op 4 mei.. Hij moet ter observatie worden opgenomen in het Pieter Baan Centrum, besliste de rechter-commissaris van de rechtbank in Roermond op 15 mei.

Het Openbaar Ministerie verdenkt de man van drievoudige moord of doodslag.

Na de termijn van negentig dagen moet de strafzaak voor de eerste keer bij de rechtbank op zitting komen. Op dit moment is nog niet te zeggen of de zaak dan inhoudelijk behandeld zal worden of pro forma, aldus de rechtbank.