Einde zaak-Korotaev lijkt in zicht

Print
Einde zaak-Korotaev lijkt in zicht

Korotaev op de tribune van het Roda-stadion in 2017. Afbeelding: ANP

Kerkrade / Eygelshoven -

Het ziet ernaar uit dat er binnenkort een einde kan komen aan de juridische strijd van Roda-aandeelhouder Aleksei Korotaev in Dubai.

De rechtbank heeft het hoger beroep van financieringsmaatschappij Helin in de zaak tegen Korotaev verworpen. Dat bedrijf kan wel nog in cassatie gaan, maar zo’n procedure doet niets af aan de inhoudelijke beslissing. De zaak tegen Helin hangt weer samen met een civiele zaak, waarvan nu de verwachting is dat die snel beslecht kan worden.

Lees ook: Roda vraagt faillissement aan als er voor dinsdag geen deal is

Korotaev, voor 20 procent aandeelhouder van Roda, mag vanwege de juridische procedures Dubai nog altijd niet verlaten. Ook kan hij niet aan zijn geld, waardoor hij zijn financiële verplichtingen aan Roda niet heeft kunnen voldoen.

Ongedekte cheque

De Zwitsers-Russische zakenman werd in 2017 vlak na zijn entree bij Roda in Dubai gearresteerd omdat hij een ongedekte cheque van ruim 17 miljoen euro zou hebben uitgeschreven aan Helin. Inmiddels zou in de rechtbank zijn aangetoond dat er met een valse handtekening geld van zijn rekening werd gehaald. Korotaev procedeerde daarna door omdat hij zijn naam gezuiverd wilde zien.

Hoe lang het nu duurt voordat Korotaev ook echt Dubai kan verlaten, is nog niet met zekerheid te zeggen. Voor Roda dringt de tijd: de club is nog in gesprek met mogelijke investeerders, maar als er voor dinsdag geen akkoord is zal faillissement worden aangevraagd. Het bedrag dat Korotaev moest bijdragen aan Roda’s tekort zal worden betaald door eigenaar Frits Schrouff. Die wil op zijn beurt dat geld wel weer terug van zijn collega-aandeelhouder.