Dublin

Prijsvechter Ryanair sluit deal met vliegtuigbouwer Boeing

Print
Prijsvechter Ryanair sluit deal met vliegtuigbouwer Boeing

Afbeelding: Getty Images

Budgetluchtvaartmaatschappij Ryanair heeft een deal bereikt met vliegtuigbouwer Boeing over compensatie voor de aan de grond gehouden 737 MAX-toestellen.

De Ierse prijsvechter zou „honderden miljoenen euro’s” schadevergoeding krijgen, schrijft de Ierse krant Irish Independent.

Boeing hoeft de vergoeding niet direct over te maken. Het bedrag wordt als korting verrekend op geld dat de vliegtuigbouwer nog tegoed had van Ryanair.

Toestellen van het type 737 MAX van Boeing staan sinds maart wereldwijd aan de grond. Enkele dagen eerder stortte zo’n vliegtuig van Ethiopian Airlines neer waarbij alle inzittenden omkwamen. Eind vorig jaar stortte ook al een toestel van het Indonesische Lion Air neer. Beide ongelukken zouden te wijten zijn aan een overijverig veiligheidssysteem dat de neus van het vliegtuig herhaaldelijk naar beneden drukte.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen