Initiatief Sounds en Studio Globe

Live-optredens op Afrikadag in Venlo

Print
Live-optredens op Afrikadag in Venlo

Minyeshu. Afbeelding: Metisse Music

Venlo -

De Ethiopische zangeres Minyeshu is één van de vier artiesten die zaterdag een concert geven tijdens de Afrikadag bij Sounds in Venlo.

Minyeshu speelde vroeger bij het Nationaal Theater van Ethiopië, waar ze het podium deelde met sterren als Mulatu Astatke, Mahmoud Ahmed en Tilahun Gessesse. In 1996 verhuisde ze naar België en nu woont ze alweer een tijdje in Nederland, waar ze onder meer heeft opgetreden met Marco Borsato en New Cool Collective.

Ook de Congolese zanger Blaise Kintaki, Vimbai Zimuto uit Zimbabwe en Zoumana Diarra uit Mali geven zaterdag een miniconcert bij Sounds. Diarra bespeelt de kora, een 44-snarige Afrikaanse harp, en trad in zijn vaderland op met grote namen als Salif Keita, de Super Rail Band de Bamako en de Super Diata Band.

De Afrikadag is een initiatief van Studio Globe en Sounds en wordt georganiseerd ter gelegenheid van de verjaardag van de Organisatie voor Afrikaanse Eenheid die op 25 mei 1963 werd opgericht. Tussen de live-optredens door zal DJ Ruud Siebons van Studio Globe Afrikaanse muziek draaien. Aanvang 13.00 uur, de toegang is gratis.