Roda-topschutter Engels kiest voor terugkeer naar Duitsland

Print
Roda-topschutter Engels kiest voor terugkeer naar Duitsland

Afbeelding: Remko Kool

Kerkrade / Eygelshoven -

Mario Engels verruilt Roda JC voor SV Sandhausen. De Duitse club, die uitkomt in de tweede Bundesliga, heeft zijn komst vrijdag wereldkundig gemaakt.

De 25-jarige spits had een aflopend contract bij Roda, waardoor de noodlijdende club uit Kerkrade geen transfersom ontvangt.

Topjaar

Engels kwam in 2017 naar Roda en kende in zijn eerste seizoen, waarin Roda degradeerde naar de eredivisie, weinig succes. Afgelopen jaar was dat anders. Engels werd uit nood tot gelegenheidsspits gemaakt en kende een waar topjaar. In 34 wedstrijden in de eerste divisie scoorde hij liefst 24 keer. Die prestatie leverde hem de nodige belangstelling van andere clubs op. Omdat hij besloot zijn contract niet te verlengen, had hij deze zomer de clubs voor het uitkiezen.

Verheugd

Zijn keuze is nu gevallen op SV Sandhausen, dat afgelopen jaar roemloos als vijftiende eindigde. Trainer Uwe Koschinat laat op de clubwebsite weten zeer verheugd te zijn met de komst van Engels. „Ik heb hem al bekeken toen hij op 17-jarige leeftijd nog in de jeugd van FC Köln speelde. De afgelopen jaren heeft hij veel ervaring opgedaan in het buitenland. Iets waardoor een jonge speler goed kan rijpen.”