Gratis bloeddruk-check op veertien locaties in Limburg

Print
Gratis bloeddruk-check op veertien locaties in Limburg

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Maastricht / Itteren / Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt / Kerkrade / Eygelshoven / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Brunssum / Merum -

Op veertien plekken in de provincie Limburg kunnen mensen vanaf maandag 27 mei gratis hun bloeddruk laten meten. Het is een initiatief van de Hartstichting. Zij richten van 27 mei tot en met 8 juni bloeddrukmeetpunten in op openbare plaatsen zoals supermarkten en bibliotheken.

Volgens de Hartstichting is belangrijk om je bloeddruk te kennen. Een hoge bloeddruk voel je namelijk niet, maar vergroot wel de kans op een hart- of vaatziekte. Het kan bijvoorbeeld leiden tot een hartinfarct, beroerte of hartfalen. Daarom roept de Hartstichting op regelmatig de bloeddruk te (laten) meten. Als het nodig is, kunnen mensen dan tijdig maatregelen nemen om de bloeddruk weer op een gezond niveau te brengen. Om het meten voor iedereen toegankelijk te maken, richt de Hartstichting van 27 mei tot en met 8 juni bloeddrukmeetpunten in op openbare plaatsen, zoals supermarkten en bibliotheken. Inwoners in Limburg kunnen bij één van de veertien locaties gratis hun bloeddruk laten controleren.

Locaties

De veertien locaties in Limburg zijn: Biblotheek Centre Ceremique, twee locaties thuiszorgwinkel van Envida allen in Maastricht, Albert Heijn in Valkenburg, Meander winkel in Kerkrade, Plus Arts in Landgraaf, Meander winkel en Plus Quaedvlieg in Brunssum, bibliotheek Roermond, Jumbo Roel Heerschap in Heel, bibliotheek Weert, Plus Savelkoul in Reuver, Plus Verbeeten in Tegelen en bibliotheek Venray.

Advies en tips

Veel Nederlanders weten niet dat ze een hoge bloeddruk, en daarmee een verhoogde kans op hart- en vaatziekten, hebben. De gemeten bloeddruk is persoonlijk, en wordt met niemand gedeeld. Mensen krijgen ook concrete tips en adviezen over wat zij zelf kunnen doen om de bloeddruk op een gezond niveau te brengen of te houden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen