Een bijzondere rit voor de Arriva trein van de Amerikaanse Begraafplaats Margraten

Print
Een bijzondere rit voor de Arriva trein van de Amerikaanse Begraafplaats Margraten
Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Banholt / Bemelen / Margraten / Scheulder / Eijsden / Mariadorp -

Een Arriva trein, die de naam van de Amerikaanse begraafplaats in Margraten draagt, maakt in de aanloop naar Memorail Day op 26 mei een bijzondere rit.

Deze trein maakt deel uit van een vloot van veertien, de zogenaamde bestemmingentreinen die ieder een andere bestemming als naam dragen. In de trein van de begraafplaats, die geheel gericht is op het herdenken van de slachtoffers van Tweede Wereldoorlog, is een portret opgenomen van een gevallen soldaat. De nicht van deze soldaat reisde een jaar na de officiële ingebruikname van de trein mee. Op het portret in de Arriva trein van de Amerikaanse Begraafplaats Margraten staat Calvin Bjornsgaard.

Komende Memorial Day gaat de aandacht uit naar de manier om de herinnering levend te houden. Dat is ook de reden achter de naam van de Arriva trein waarin passend terug te vinden is “Time will not dim the glory of their deeds”.

Memorial Day 2019 wordt gehouden op zondag 26 mei en start om 15.00 uur op de Amerikaanse Begraafplaats Margaten.