Margratentocht in het teken van 75 jaar bevrijding

Print
Margratentocht in het teken van 75 jaar bevrijding

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Margraten -

Op Hemelvaartsdag, 30 mei wordt de Margratentocht gehouden. De wandeltochten voeren wandelaars door Zuid-Limburg. Deze editie staat in het teken van 75 jaar Liberation Eijsden-Margraten.

Tijdens de wandelingen zal de bevrijding van Nederland, en als eerste Mesch uitgebreid aan bod komen. De oorsprong van de Margratentocht was een bevrijdingsmars die is uitgegroeid naar een vrije wandeling. Bij de start- en aankomstplaats wordt via beeld en geluid getoond hoe de bevrijding op 13 september 1944 verliep en hoe uit akkers van Margraten de imposante erebegraafplaats is ontstaan.

Er zijn verschillende wandelafstanden van 9, 13, 16, 23, 30 en 42 kilometer met diverse rustpunten waar toiletten te vinden zijn en er een hapje en drankje klaarstaat.

Ouderen en mindervaliden die ook graag willen meegenieten van de Margratentocht worden uitgenodigd om deel te nemen aan de tramtocht. Wegens het beperkte aantal zitplaatsen verzoeken wij u zich voor de tramtocht aan te melden via info@margratentocht.nl. Inschrijven kan op Hemelvaartsdag, 30 mei, in de Fanfarezaal aan de Dorpstraat 29 te Sint Geertruid.

De routes en de rustplaatsen zijn te bekijken op: www.margratentocht.nl.