VVV legt opnieuw Duitser vast

Print
VVV legt opnieuw Duitser vast

Steffen Schäfer Afbeelding: VVV Venlo

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

VVV heeft zich na de komst van Richard Neudecker en Elia Soriano opnieuw versterkt met een Duitse speler. Verdediger Steffen Schäfer ondertekent een tweejarig contract in De Koel. Verder is de komst van doelman Thorsten Kirschbaum een kwestie van tijd.

De 25-jarige Schäfer komt transfervrij over van FC Magdeburg en tekent een contract voor twee seizoenen met een optie voor een derde jaar. Schäfer is afkomstig uit Keulen en speelde eerder voor FC Köln II, FC Saarbrücken en FSV Frankfurt. Met de komst van Schäfer heeft VVV een vierde centrale verdediger in huis gehaald naast Nils Röseler, Christian Kum en Damian van Bruggen. Daarnaast krijgt de geblesseerde Jerold Promes nog een kans om een nieuw contract af te dwingen.

Van Bruggen heeft uitgesproken te willen vertrekken uit Venlo, maar tot op heden is er nog geen concrete belangstelling. De Utrechter heeft nog een doorlopend contract tot volgend jaar zomer.

Meerdere spelers

Naast Schäfer hoopt VVV de komende dagen nog drie spelers te presenteren waaronder doelman Thorsten Kirschbaum. Verder wil VVV zoals bekend de optie tot koop bedingen in het huurcontract van spits Peniel Mlapa. Daar heeft de club tot 30 juni de tijd voor. ,,We willen Peniel graag vastleggen. De intentie van club, speler en zijn zaakwaarnemer is om hem vervolgens door te verkopen’’, gaf Stan Valckx eerder te kennen.