Kijkcijferflop 6 Inside na één seizoen van de buis

Print
Kijkcijferflop 6 Inside na één seizoen van de buis

Afbeelding: ANP Kippa

6 Inside, de dagelijkse entertainmentrubriek die sinds het begin van dit jaar op SBS 6 tussen 18.00 en 19.00 uur ’s avonds te zien is, krijgt geen tweede seizoen.

Het programma stopt op 28 juni en komt na de zomer niet meer terug. Dat maakte de zender vrijdag bekend.

Op korte termijn wordt bekendgemaakt welk programma gedurende de zomer op dat tijdstip komt te staan. In het najaar introduceert de zender een nieuwe vooravond. Het is nog niet duidelijk wat de invulling daarvan gaat worden.

Niet omarmd

Marco Louwerens, Directeur Televisie van Talpa Network: ,,6 Inside heeft de tijd gekregen om zich te ontwikkelen maar de kijker heeft het programma helaas niet omarmd, de enorme inzet van de betrokken collega’s ten spijt. Ik ben al deze collega’s dankbaar voor hun bevlogenheid en professionaliteit, iets waar we tot en met de laatste uitzending op kunnen bouwen. Achteraf gezien hebben we het programma in ons enthousiasme misschien te snel op de buis willen brengen. Op 1 juli komt er een tijdelijk programma op de plek van 6 Inside. Voor het najaar werken we aan een vooravond die hopelijk beter aansluit bij de behoeften en wensen van onze kijker.”

Noodlijdend

Het actualiteitenprogramma van Albert Verlinde loopt al langere tijd niet lekker. De presentator repte echter met geen woord over de tegenvallende kijkcijfers. Het leek er meer op dat hij zijn show de tijd gunde om te groeien. Mediakenners spraken zich wél uit over het noodlijdende 6 Inside. ,,Dit is een kostbare productie, met kostbare presentatoren. Je ziet dat Nederland geen behoefte heeft aan 6 Inside.