Ook clubicoon Ger Senden begint actie voor Roda JC

Print
Ook clubicoon Ger Senden begint actie voor Roda JC

Ger Senden. Afbeelding: Peter Schols

Kerkrade / Eygelshoven -

Nu Roda JC afstevent op een faillissement, komen er veel initiatieven los. Ook ex-speler en clubicoon Ger Senden schiet in actie om zijn oude club te helpen.

Senden, die vorig jaar na dertig jaar dienst werd ontslagen, treedt op als woordvoerder van een gezelschap van oud-spelers en anderen die de club een warm hart toedragen. Wie dat allemaal zijn, wil hij nog niet zeggen. De namen van Huub Stevens en Sef Vergoossen worden genoemd. Het doel is wél duidelijk: ,,We willen mensen mobiliseren.”

Lees ook: Roda: praten, wachten en nagelbijten tot de deadline

De groep, die zich Roda 2.0 noemt, wil zoveel mogelijk geld inzamelen om Roda JC van de ondergang te redden. Naar eigen zeggen is er over het initiatief al meermaals contact geweest met clubeigenaar Frits Schrouff. Of Roda 2.0 ook één van de drie partijen is die in onderhandeling is om de club over te nemen, is niet duidelijk.

Noodkreet

Senden (47) beschouwt het nieuwe initiatief als een ‘noodkreet’. ,,Het benodigde geld is er nog niet. Daarom is het nu zaak om hiermee naar buiten te komen. Sponsoren, supporters, grote bedrijven, we roepen iedereen op om zich aan te sluiten.” De voormalige verdediger zegt ondanks zijn ontslag geen wrok te koesteren tegen zijn oude werkgever. ,,Mijn liefde voor Roda is ontstaan in al die jaren die ik daar heb rondgelopen. Waarom zou die nu ineens weg zijn? Ik laat de club nooit vallen.”

22.000 euro

Ook supporters zijn een actie gestart om geld bij elkaar te brengen. De teller stond vrijdag om 17.00 uur op bijna 22.000 euro. Roda heeft een bedrag van negen ton nodig om de begroting voor komend seizoen rond te maken. Als er voor komende dinsdag geen investeerder is gevonden, zal het faillissement worden aangevraagd, zo claimt het kamp rond clubbaas Schrouff.