Brommende zendmast Berg irriteert omwonenden

Print
Brommende zendmast Berg irriteert omwonenden

De zendmast aan de Douboomsweg. Afbeelding: De Limburger

Berg en Terblijt -

Het brommende aggregaat bij de nieuwe zendmast van KPN aan de Douboomsweg in Berg en Terblijt zorgt in toenemende mate voor irritatie bij de omwonenden.

De zendmast is na een jarenlange juridische strijd gebouwd en in gebruik genomen. De antennes op de mast zorgen voor een betere gsm-ontvangst in het buitengebied tussen Berg en Maastricht.

De mast staat aan de rand van het dorp en is nog niet aangesloten op het elektriciteitsnet. „Daarvoor moet Enexis eerst nog een kabel doortrekken naar de Douboomsweg”, legt wethouder Carlo Vankan uit.

In de tussentijd wordt de installatie gevoed met een dieselaggregaat. Het apparaat maakt een zoemend geluid, wat buurtbewoners vooral ’s nachts ergert. Volgens Vankan is de gemeente ter plaatse gaan kijken en luisteren. Het aggregaat maakt geluid, bevestigt hij, maar dat is niet van dien aard dat ogenblikkelijk moet worden ingegrepen.

Brommende zendmast Berg irriteert omwonenden
Het aggregaat voedt de zendmast tijdelijk met stroom. Foto: De Limburger

De gemeente zal KPN wil vragen om haast te maken met de aansluiting van de zendmast op het stroomnet, zodat het aggregaat niet meer nodig is.