Zomerweer maakt plaats voor regen en kou

Print
Zomerweer maakt plaats voor regen en kou

Afbeelding: ANP

Het leek vrijdag wel zomer, maar daar komt na het weekend abrupt een einde aan.

Dit weekend blijft het nog vrijwel droog. Zaterdag gaat op sommige plaatsen met veel wolken van start. In de loop van de dag breekt de zon op steeds meer plaatsen door. ,,In de late middag en avond verdwijnen de meeste wolken en krijgen we een vrij heldere avond”, stelt meteorologe Diana Woei van Weerplaza.

Wisselvallig

Ook zondag is er soms ruimte voor de zon. In het noorden trekken de meeste wolkenpartijen voorbij. Op een enkele plaats kan ‘s middags een buitje vallen. ,,De middagtemperatuur ligt zondag wat hoger dan zaterdag. Het wordt 17 tot 22 graden, een prima temperatuur voor deze tijd van het jaar”, aldus Woei.

In de avond neemt de bewolking vanuit het noordwesten toe en volgen er later op de avond buien die in de nacht verder over het land trekken. Woei: ,,De storing die in de nacht van zondag op maandag over ons land trekt maakt de weg vrij voor andere slechtweersystemen. In de laatste dagen van mei is het dan ook erg wisselvallig.”

Zoals het er nu naar uitziet vallen vooral op dinsdag en Hemelvaartsdag geregeld buien. ,,Soms komt de zon erbij, maar met op sommige dagen amper 17 graden is het vrij koel voor eind mei.”

Kijk hier voor de actuele weersverwachting in Limburg