Reizigersoverleg tegen schrappen spitstrein Maaslijn

Print
Reizigersoverleg tegen schrappen spitstrein Maaslijn

Afbeelding: Lé Giesen

Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck / Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Het Reizigersoverleg Limburg ziet geen heil in het schrappen van de spitstrein op de Maaslijn tussen Boxmeer en Nijmegen. Arriva wilde de extra trein weghalen om vertragingen te voorkomen.

In een advies aan Arriva schrijft het Reizigersoverleg dat de spoorvervoerder de betrouwbaarheid van de spoorverbinding ook op andere manieren kan verbeteren. Voorzitter Harry Schouten: „Arriva kan ook extra personeel inzetten, waardoor de trein in Nijmegen sneller kan keren.”

Doorvoeren

De vervoerder baalt van het negatieve advies. Volgens een woordvoerster stelt het Reizigersoverleg het belang van de twintig reizigers die in Boxmeer opstappen boven dat van de vierduizend andere reizigers in de ochtendspits. Arriva wil de spitstrein van 08.03 uur vervangen door twee spitstreinen die tussen Cuijk en Nijmegen gaan pendelen. Het bedrijf moet eind volgende week wijzigingen doorgeven bij ProRail, anders kan de nieuwe dienstregeling niet na de zomervakantie ingaan.

Lees ook: Extra spitstrein op Maaslijn, maar Boxmeer verliest aansluiting