Video: Frans Timmermans doet oproep aan Roda-fans om club te redden

Print

Emotionele videoboodschap Frans Timmermans Video: De Limburger/Facebook Wij Zijn Roda JC

Kerkrade / Eygelshoven -

Frans Timmermans, de winnaar van de Europese verkiezingen, doet in een emotionele videoboodschap op Facebook een beroep op iedereen met een Roda-hart om de noodlijdende Kerkraadse club te steunen.

De eurocommissaris, PvdA-politicus én Roda-supporter heeft de video opgenomen voor het San Siro-stadion in Milaan, de plek waar Roda op 28 februari 2002 een van de meest memorabele wedstrijden uit de clubhistorie speelde. Pas na strafschoppen bogen de Kerkradenaren in het Europacup-toernooi voor het machtige AC Milan.

„Roda staat nu echt aan de rand van de afgrond”, treurt Timmermans. ”Het mag ons niet gebeuren dat Roda in de afgrond valt. Ik doe een beroep op iedereen met een Roda-hart, iedereen die sympathie heeft voor de club om in actie te komen. Roda moet weer een club van de supporters worden, met een dikke binding met de regio.”

Timmermans hoopt vurig dat Roda in de toekomst weer om de prijzen kan spelen. „Dat lukt vandaag niet, morgen niet, maar overmogen misschien wel. Als we er met z’n allen in blijven geloven. Forza Roda.”

Lees ook:Roda JC: praten, wachten en nagelbijten tot de deadline

Meer initiatieven

Nu Roda JC afstevent op een faillissement, komen er meerdere initiatieven los. Ook ex-speler en clubicoon Ger Senden schiet in actie om zijn oude club te helpen.

Senden, die vorig jaar na dertig jaar dienst werd ontslagen, treedt op als woordvoerder van een gezelschap van oud-spelers en anderen die de club een warm hart toedragen. Wie dat allemaal zijn, wil hij nog niet zeggen. De namen van Huub Stevens en Sef Vergoossen worden genoemd. Het doel is wél duidelijk: ,,We willen mensen mobiliseren.”