Kliniek in Maastricht linkte Thijs H. al direct aan moorden in Heerlen

Print
Kliniek in Maastricht linkte Thijs H. al direct aan moorden in Heerlen

Thijs H.

Heerlen / Maastricht / Itteren / Hoensbroek / Brunssum -

Ggz-instelling Mondriaan in Maastricht, waar drievoudig moordverdachte Thijs H. zich na de moorden meldde, heeft in eerste instantie geen alarm geslagen vanwege het medisch beroepsgeheim. Pas toen H. ervandoor ging, waarschuwde de kliniek de politie.

H. bevond zich enkele uren voor de twee moorden op de Brunssummerheide nog op de gesloten afdeling van de kliniek, maar vertrok en meldde zich er een dag later opnieuw.

Toen ontstond direct het vermoeden dat hij iets met de dubbele moord te maken had. Hij had voor de moorden gezegd dat hij naar de Brunssummerheide ging, waar de slachtoffers vielen, en zou daarna met bloed aan zijn kleren terug zijn gekomen.

Zwaarwegend

Maar door het zwaarwegende medisch beroepsgeheim voelde het personeel van de kliniek zich verplicht vooralsnog te zwijgen, verklaart een ingewijde. „Er kon geen actie worden ondernomen.” Dat veranderde pas toen H. het brandalarm liet afgaan en opnieuw de benen nam.

Omdat er al vermoedens waren dat H. betrokken was bij de dubbele moord, besloot de kliniek dat de politie nu wel gewaarschuwd moest worden. De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft Mondriaan inmiddels om opheldering gevraagd over de gang van zaken.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen