Orgeltalenten laten zich horen in basiliek van Susteren

Print
Orgeltalenten laten zich horen in basiliek van Susteren

Ad Gijzels omringd door de jeugdige orgelspelers.

Susteren / Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven -

Drie orgeltalenten uit Susteren verzorgen zondag 2 juni elk een mini-orgelconcert in de basiliek. Voorafgaande aan de rondleidingen die in het kader van de kunstmarkt worden gegeven door de stadsgidsen, bespelen de drie muzikanten elk ongeveer vijftien minuten het orgel.

Bo Peusen, Vincent Roubroeks en Hugo Roubroeks zijn alle drie in opleiding bij Ad Gijzels. De organisatie van de Kunstmarkt Susteren zag mogelijkheden om orgelkunst een juiste plek te geven en zocht de samenwerking met het drietal. De concerten beginnen om 13.40, 14.40 en 15.40 uur in de basiliek en zijn vrij toegankelijk.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen