Man ligt languit tussen de rails terwijl de trein boven hem doorrijdt

Print
Man ligt languit tussen de rails terwijl de trein boven hem doorrijdt

Afbeelding: AD/Belga

Een Belgische treinmachinist is zich zaterdagochtend bij het binnenrijden van station Torhout een ongeluk geschrokken. Voor het oog van verbouwereerde reizigers lag daar een man languit tussen de rails.

De machinist wist zijn trein niet op tijd tot stilstand te brengen en reed met een slakkengang over de man heen. Toen het gevaarte stilstond, krabbelde de man op en riep: ‘Zo, hopelijk hebben jullie allemaal veel vertraging’.

In de lengte

,,Het was een jongeman die tussen de sporen lag, in de lengte’’, vertelt een geschrokken treinreiziger die alles zag gebeuren. ,,Toen de trein boven hem reed, bleef hij gewoon liggen. Daarna kroop hij onder de trein vandaan en liep weg met een grijns. Echt heel bizar.’’ De wachtende passagiers vertellen aan Het Laatste Nieuws dat de man kort voor het vreemde incident ruzie had staan maken op het perron.

Rekening

Veel toeschouwers belden de hulpdiensten, zo bleek. Brandweer, ambulance, spoorwegpolitie en een traumateam kwamen ter plaatse, maar toen had de ‘grapjas’ het hazenpad al gekozen. Een zoekactie in de omgeving leverde niets op.

De politie vond op het spoor vermoedelijk de telefoon van de jongeman. Als ze hem vinden, wacht hem mogelijk vervolging en een gepeperde rekening.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen