Verstappen start vanaf plek drie in de GP van Monaco

Print
Verstappen start vanaf plek drie in de GP van Monaco

Afbeelding: EPA

Max Verstappen start zondag in de GP van Monaco vanaf plek drie. Lewis Hamilton staat op pole, zijn teamgenoot Valtteri Bottas op plaats twee.

Verstappen tekende voor zijn beste kwalificatie ooit in het prinsdom, maar moest dus de twee machtige Mercedessen wederom voor laten gaan.

Volmaakt

Na twaalf maanden vrijwel foutloos racen in de Formule 1 presteerde Max Verstappen ook in Monaco zaterdag nagenoeg volmaakt. Het ging zelfs zo rap in de kwalificatie dat hij met een nieuw baanrecord als snelste ooit doorstroomde naar de derde en laatste kwalificatiefase.

Helaas toverde Mercedes daar die machtige kwalificatiemodus weer op gang, om de Limburger van Red Bull Racing van zijn eerste poleposition ooit te houden. Even leek het er van te komen, maar toen denderden Valtteri Bottas en Lewis Hamilton weer over de Nederlander heen zoals ze heel het seizoen de enige twee zijn die Verstappen van nog grote succes af kunnen houden.

YES!

Hamilton greep zijn tweede pole van het seizoen, na die in Melbourne. In 1.10,166 hield hij Bottas (1.10,252) nipt van de beste startrij op. ,,That’s what i am talking about! YES!‘’ brulde de Britse wereldkampioen door de boordradio.

Zie ook Hans’ Formule 1-blog: Mirakels Monaco: van ondergrondse monteurs tot worstkramen op het F1-circuit

Veel mis

Verstappen volgde op ruim vier tienden van een seconde op P3, in 1.10,641. De Mercedessen waren te snel, maar de Ferrari’s hield hij ruim achter zich. Veel ging er mis bij de Italianen, die overwerk hadden toen Sebastian Vettel zijn wagen verrot reed in de laatste training. Vettel mocht van geluk spreken dat hij de dag nog als vierde beëindigde achter Verstappen. Charles Leclerc droop in zijn eigen Monaco al na Q1 af en start zondag als zestiende.

Liveblog

Volg de GP van Monaco zondagmiddag vanaf 15:00 uur in ons liveblog.

Lees ook: Racepurist Bleekemolen komt niet om te pronken naar Monaco

GP Monaco - Circuit. Video: De Limburger