Robin Frijns eindigt als dertiende bij ePrix Berlijn

Print
Robin Frijns eindigt als dertiende bij ePrix Berlijn

Robin Frijns op archiefbeeld. Afbeelding: AFP

Maastricht -

Maastrichtenaar Robin Frijns heeft bij de ePrix in Berlijn na een inhaalrace de dertiende plek behaald. De race in de elektrische raceklasse werd gewonnen door Audi-rijder Lucas di Grassi.

De race werd gehouden op het terrein van de voormalige luchthaven Tempelhof in Berlijn. De Braziliaan Di Grassi won na een strategisch gereden wedstrijd. Voor Frijns was het een lastig weekeinde in Berlijn.

Kapotte sensor

Door een kapotte sensor kwam de coureur van Envision Racing in de kwalificatie vermogen te kort. Dat gevoegd bij een gridstraf uit de vorige race zorgde er voor dat hij als laatste moest starten. In de race kwam hij terug tot plek dertien. ,,Een weekend om snel te vergeten’’, vond Frijns.

Op 22 juni vindt het voorlaatste event plaat in Bern. De finale is in New York: twee races in Brooklyn op 13 en 14 juli. Jean Eric Vergne leidt het kampioenschap voor Di Grassi met zes punten voorsprong. Frijns staat overall vijfde.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →