Popkenner Ron Reuleaux wint de Pinkpopquiz van De Limburger

Print

Pinkpopquiz winnaar 2019. Video: De Limburger

Geleen / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

De 39-jarige Ron Reuleaux uit Landgraaf is winnaar van de Pinkpopquiz van De Limburger geworden. In een spannende finale zaterdag in Geleen, met in totaal 90 soms zeer lastige vragen, wist Reuleaux nipt te winnen van zijn concurrentie. Hij is daarmee de absolute Pinkpopkenner van Nederland.

Uit de in totaal 1800 deelnemers aan de Pinkpopquiz van De Limburger werden de afgelopen weken door de jury uiteindelijk drie finalisten geloot. Ron Reuleaux, Lars Smeets en Jack Cremers zijn samen goed voor (bij elkaar opgeteld) honderd bezochte Pinkpopedities. En stonden zaterdag 25 mei in de finale in de Pinkpop Expo in Geleen.

Pittig

Met vragen als: ‘hoeveel damestoiletten had Pinkpop in 1973’, ‘wat kregen alle festivalmedewerkers collectief in 1993’ en ‘hoeveel flessen 7 Up vroeg Jack Bruce in zijn kleedkamer’ was de quiz soms behoorlijk pittig, zelfs voor de die hard kenners als de drie finalisten.

Popkenner Ron Reuleaux wint de Pinkpopquiz van De Limburger
De Pinkpopkenners van Nederland samen met Mr. Pinkpop Jan Smeets, helemaal rechts winnaar Ron Reuleaux. Foto: De Limburger

Reuleaux verbaaste de aanwezigen in de Pinkpop Expo in Geleen met zijn vaak gedetailleerde cijferkennis als het om jaartallen ging. „Dat komt omdat ik op Facebook een fanpagina beheer waarvoor ik regelmatig in het Pinkpop-boek van Wiel Beijer kijk om een feitje of jaartal te gebruiken”, verklaart de gelukkige winnaar zijn kennis.

Nek

Hij wint twee kaarten voor de komende editie van het jubilerende 50-jarige festival en mag backstage de heren van Rowwen Hèze ontmoeten.

De quiz telde maar liefst negentig vragen die uit het boek van journalist Wiel Beijer gekozen zijn. Wat niemand voor mogelijk hield: Ron Reuleaux en zijn concurrent Jack Cremers (de derde finalist Lars Smeets lag te ver achter om te kunnen winnen) in de laatste vraag op dezelfde score uitkwamen. Een nek-aan-nek race op het moment suprême.

De bonusvraag - wat was het budget voor Pinkpop in 2009 tijdens het 40-jarige jubileum - gaf uiteindelijk de doorslag. Ron antwoorde 8,5 miljoen, Jack 6, en het goede antwoord was 9 miljoen.