Verrassing: songfestivalwinnaar Duncan Laurence op Pinkpop

Print

Pinkpop strikte Duncan Laurence, vertelt Jan Smeets. Video: De Limburger

Duncan Laurence komt naar Pinkpop. De winnaar van het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv is de verrassende vervanger van First Aid Kit.

Het Zweedse folkduo annuleerde onlangs het optreden tijdens de jubileumeditie in Landgraaf.

Pinkpop heeft met Duncan Laurence de meest populaire artiest van Nederland op dit moment binnengehaald. Duncan treedt maandag 10 juni op tijdens de 50e editie van het oudste nog bestaande popfestival in de wereld.

Verrassing: songfestivalwinnaar Duncan Laurence op Pinkpop
Foto: ANP Kippa

Eerste grote festival

De 25-jarige zanger is te zien in de vooravond. Hij staat geprogrammeerd in de Brightlands tent. Pinkpop wordt zijn eerste grote festival. Zijn clubtour van elf concerten langs de grotere popzalen in ons land was na de songfestivalzege in mum van tijd uitverkocht.

Lees ook: Popkenner Ron Reuleaux wint de Pinkpopquiz van De Limburger

Opmars

Vrijdag kondigde hij al een show aan voor de Ziggo Dome in Amsterdam, maart volgend jaar. Inmiddels is hij ook aan een opmars begonnen in de Europese hitlijsten. In België kwam hij enkele dagen geleden op de tweede plaats in de Ultratop 50 binnen met Arcade.

Volg alles over Pinkpop bij De Limburger

Diverse verslaggevers zijn dit weekend op het festivalterrein in Landgraaf om verslag te doen van Pinkpop 2022. Gedurende 3 dagen plaatsen we recensies, reportages, interviews, foto's & video's en vind je alle bijzonderheden terug op de site. Ga naar > delimburger.nl/pinkpop en mis niets!