Bekende Vlaming uit Belgisch-Nederlandse boekenwereld verongelukt

Print
Bekende Vlaming uit Belgisch-Nederlandse boekenwereld verongelukt

Afbeelding: Marc De Roeck

Alexis Dragonetti (49), bekend figuur uit de Vlaamse en Nederlandse boekenwereld, is zaterdag om het leven gekomen bij een ongeluk op de Antwerpse Ring. Hij verloor bij de Craeybeckxtunnel de controle over het stuur van zijn wagen en ramde de tunnelingang.

Een ploeg van de verkeerspolitie kon de man nog reanimeren. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Daar bezweek hij later aan zijn verwondingen.

Alexis Dragonetti was CEO van stripuitgeverij Ballon Media, die onder andere de albums van de Vlaamse stripheld Jommeke uitgeeft. Hij was ook gedelegeerd bestuurder van Boek.be, de organisatie achter de jaarlijkse Boekenbeurs in het Antwerpen.

Dragonetti was van augustus 2017 tot begin dit jaar tevens voorzitter van de Raad van Bestuur van de Groep Algemene Uitgevers (GAU). Die behartigt de belangen van de Nederlandse boekenuitgevers van literatuur, kinderboeken en non-fictie.

Ballon Media verspreidde rond middernacht een persbericht: “Met groot verdriet melden wij u het overlijden van Alexis Dragonetti. Onze CEO maar ook inspirator, motivator en vriend bij Ballon Media. Hier zijn geen woorden voor. Enkel onze innigste gedachten en deelneming voor familie, vrienden, alle medewerkers bij Ballon Media en alle vrienden, collega’s uit de boeken- en stripwereld.”