Aimée uit Maastricht wint 16.000 euro in nieuwe spelshow met Robert ten Brink

Print
Aimée uit Maastricht wint 16.000 euro in nieuwe spelshow met Robert ten Brink

Aimée uit Maastricht won 16.000 euro in de eerste aflevering van BankGiro Miljonairs. Afbeelding: Bankgiroloterij

Maastricht / Itteren -

De nieuwe spelshow BankGiro Miljonairs met Robert ten Brink heeft zaterdagavond bijna een miljoen kijkers getrokken. In de eerste aflevering ging Aimée uit Maastricht met 16.000 euro naar huis.

Om kwart voor tien schakelden 997.000 in op RTL 4, meldt Stichting KijkOnderzoek. De 63-jarige Ten Brink ging er van uit dat hij een publiek van 800.000 tot een miljoen kijkers zou trekken met zijn show.

,,Het was een hele belevenis en het spel was enorm spannend. Pas toen mijn naam door de studio galmde besefte ik: ‘ik ga spelen!’ Uiteindelijk heb ik een mooi bedrag gewonnen en daar ga ik echt van genieten. Misschien dat we op vakantie gaan of lekker uit eten met de familie”, zegt Aimée terugblikkend op de site van de Bankgiroloterij.

Lotto Weekend Miljonairs

Robert ten Brink presenteerde de kennisquiz eerder al onder de naam Lotto Weekend Miljonairs. Dat deed hij tien jaar lang tot de sponsor in 2008 vertrok. Een doorstart met Jeroen van der Boom als quizmaster bleek geen succes. Omgedoopt tot BankGiro Miljonairs is het spel nu weer terug.

,,Dit is simpelweg het beste quizformat ter wereld. Bij elke vraag verdubbelt de inzet. Meer dan om je kennis draait het om de vraag: hoe is je mentale uithoudingsvermogen? Hoe lang durf je op jezelf te vertrouwen?’’, verklaarde Ten Brink zaterdag in een interview met het AD. De nieuwe spelshow is tot en met 6 juli elke zaterdag te zien om 21.45 uur bij RTL 4.

Ook RTL’s andere nieuwkomer op zaterdagavond, Ondertussen in Nederland, wist een groot publiek te trekken. De spelshow met Luuk Ikink en Humberto Tan, die vlak voor BankGiro Miljonairs werd uitgezonden, trok 804.000 kijkers.

Best bekeken

De best bekeken programma’s van de avond werden uitgezonden op NPO 1. Het NOS Journaal van 20.00 uur trok iets meer dan 1,3 miljoen kijkers en het overzicht van tien jaar Beste Zangers, dat vlak daarna werd uitgezonden, wist nog ruim 1,1 miljoen mensen aan zich te binden. Ook Youp Licht van cabaretier Youp van ‘t Hek werd goed bekeken; 994.000 schakelden voor hem in. Hij viel daarmee net buiten het podium van de Dag Top 25.