Popmuziek

Jonge muzikanten van Defenestrate en Sem winnen Popsport Limburg

Print
Jonge muzikanten van Defenestrate en Sem winnen Popsport Limburg

Popsport Limburg-winnaars Defenestrate en Sem zaterdagavond in De Bosuil in Weert. Afbeelding: Popsport Limburg

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek / Heerlen / Hoensbroek / Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

De Heerlense stonerband Defenestrate en de Roermondse deejay/producer Sem zijn de winnaars van Popsport Limburg, een talentontwikkelingstraject. De twee muziekacts mogen als prijs een dag de studio in van De Staat in Nijmegen en ze nemen een videoclip op.

Daarnaast worden de twee acts verder begeleid door deskundigen van Popsport NL. Deelnemer Black Swords nam het meeste publiek mee tijdens de finale op zaterdagavond in De Bosuil in Weert en won daarmee de publieksprijs, waarmee ze budget krijgen voor promomateriaal.

Finale

De finale van Popsport Limburg was zaterdagavond in De Bosuil in Weert. Popcoaches Marlou Vullings (De Muzikantine) en Harald Bruijstens (Bahama kitchen music) kozen voor Defenestrate en Sem omdat die acts de meeste vooruitgang hadden geboekt in hun talentontwikkeling.

Tien

Tijdens Popsport Limburg 2019 werden tien acts intensief begeleid en volgden ze muziekinhoudelijke en zakelijke coachingsessies, die speciaal op hun vaardigheden, muziekstijl en doelen werden afgestemd. Ook gingen ze de studio in en deden ze podiumervaring op, door middel van drie tussentijdse showcases en de eindshowcase.

De acts die meededen aan Popsport Limburg 2019 waren: Ar-Jane, singer-songwriter (Geleen), Jaden, singer-songwriter (Blerick), Botak, producer/dj (Weert), Petrified, band (Maastricht), Black Swords, band (Melick), Curve, band (Maastricht), Defenestrate, band (Heerlen), LEVINCI, rapper (Geleen), Sem, producer/dj (Roermond) en TOM$ON, producer/dj (Heythuysen).