Jongetje (5) in levensgevaar na ongeval met springkussen bij voetbalclub: ‘Speeldag eindigt in drama’

Print
Jongetje (5) in levensgevaar na ongeval met springkussen bij voetbalclub: ‘Speeldag eindigt in drama’

Afbeelding: Getty Images

Een 5-jarig jongetje is zaterdagavond zeer ernstig gewond geraakt nadat een andere jongen op hem viel. Het kindje is met een traumahelikopter naar het ErasmusMC in Rotterdam gebracht.

Dat gebeurt doorgaans alleen in levensbedreigende situaties. De clubvoorzitter reageert zeer aangeslagen en verwijst alle media door naar de politie.

Het springkussen was onderdeel van een stormbaan op de jeugddag van voetbalvereniging RSV in Rucphen. De politie maakte in eerste instantie melding van inzakkend kussen op basis van meerdere getuigen. Maar nu blijkt dat het ongeluk gebeurde met twee jongens, waarvan de een op de ander viel.

Hersentrauma

Het jongetje werd in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis gebracht. Hij heeft onder meer een hersentrauma opgelopen. De ouders van het slachtoffertje hebben het ongeluk volgens de voorzitter zien gebeuren.

Door het ongeval heeft het bestuur van RSV besloten dat alle activiteiten van de komende week zijn afgelast, evenals de thuiswedstrijden. Hoe het nu met het jongetje gaat, kon de voorzitter niet zeggen. Volgens de politie was hij er vanochtend nog steeds zeer slecht aan toe.

Slachtofferhulp

Een wijkagent, burgemeester Marjolein van der Meer Mohr en Slachtofferhulp zijn op het sportpark gearriveerd voor een besloten bijeenkomst. Ongeveer dertig belangstellenden zijn hierbij aanwezig.

De Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) en de politie doen onderzoek om de toedracht van het incident te achterhalen. ,,Onze inspecteur is gisteravond langsgeweest en gaat kijken hoe het heeft kunnen gebeuren”, zegt een woordvoerder van de NVWA.

Gelanceerd na sprong

Het springkussen is door de politie in beslag genomen. De laatste tijd gebeuren er regelmatig ongelukken met speelkussens. Afgelopen zomer liepen zeker twee kinderen, die werden gelanceerd na een sprong, een schedelbasisfractuur op. Ze kwamen buiten het kussen met hun hoofd op het beton terecht. De fabrikant en de NVWA kennen de gevaren van de speelkussens, maar halen de kussens niet allemaal terug.

In 2017 kwam het gemiddeld zes keer per dag tot een ongeval op springkussens in Nederland, bleek uit eerder onderzoek van RTL Nieuws. Volgens experts worden er door het hele land meer dan honderd springkussens aangeboden die niet aan de veiligheidseisen voldoen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen